Om oss

Just Speak Clothing – Klær med mening

Vi i Just Speak Clothing ønsker å gjøre en forskjell. Vi ønsker å tilby klær som betyr noe. Klær som på en enkel måte forteller de rundt deg hva du står for. Du tar ikke bare på deg en genser eller en caps, du tar faktisk på deg et ansvar når du bruker våre klær. Går du i våre klær, forventer vi også at du deler våre verdier -  Respekt, Mangfold, Felleskap, Likeverd og Bærekraft, for sammen kan vi gjøre en stor forskjell!

Vårt første steg i dette arbeidet var lage en liten kolleksjon med klær som både kvinner og menn kan gå i. Fem forskjellige plagg som hver for seg representerer de forskjellige verdiene vi kjemper for.

Respekt – Det å anerkjenne en annen person som likeverdig. Å møte andre med respekt -på tross av ulikheter -er noe av det viktigste vi kan gjøre for å bidra til et bedre samfunn. Bli med så kan vi samme gjøre en forskjell!

Likeverd – Dette er en av de viktigste og mest grunnleggende verdiene vi i Just Speak Clothing ønsker å fremme. En tanke om at absolutt alle mennesker har like stor verdi og er like verdifulle, uansett livssyn, etnisitet, legning og egenskaper.

Mangfold – Mangfold handler om å lære, utforske og respektere forskjeller. Å omfavne mangfold handler om å være bevisst og reflektert på din egen rolle, erkjenne likheter, men også verdsette ulikheter. Våre hverdagslige handlinger påvirker andre, selv om vi ikke egentlig reflekterer over det. Et lite uttrykk kan være starten på noe stort, Just Speak Clothing skal være en enkel måte å vise de rundt deg hva du står for.

Felleskap – Det å være en del av noe. Det er viktig for mennesker å være sammen om noe, føle samhørighet. Du må gjerne bi med i vårt felleskap, så kan vi sammen fortelle hvilke verdier vi jobber for.

Bærekraft – Vi har alle et viktig ansvar. Ansvar for å bidra til en bærekraftig utvikling som tilfredsstiller dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners mulighet til å tilfredsstille sine behov. La oss sammen gjøre det vi kan for at de som kommer etter oss også skal få oppleve vår fantastiske planet!

-----

Vi i Just Speak Clothing AS har besluttet at 5 % av overskuddet skal gå til organisasjoner som jobber for verdiene vi fronter, og foreløpig har vi inngått en avtale med ungdomsorganisasjonen Sterling som jobber for å gi ungdom på Oslos østkant et godt fritidstilbud. 

Vi har forpliktet oss til å - så langt det er mulig - sørge for at klærne vi selger blir produsert på en etisk og miljøvennlig måte. For å verifisere dette har vi besøkt fabrikken som lager klærne for oss, samt at vi har inngått en avtale om klesproduksjon klesprodusenten Fair & Square.

Vi bidrar også med deltakelse og gaver til organisasjoner som jobber for de verdiene vi fremmer. Jobber du for ett eller flere av våre verdier hører vi mer enn gjerne fra deg.

Vi som startet Just Speak Clothing har ulik bakgrunn, men vi har felles verdier. Vi ønsker å gjøre en forskjell for deg og meg. Du er velkommen til å bli med i vårt felleskap, bli med da vel!

Just Speak Clothing – Klær med mening